Echtscheidings Mediator

Inbraak is een flinke inbreuk op jouw veiligheidsgevoel. Lees onze handige tips en laat de inbrekers jouw deur voorbij gaan.


Ga terug naar het artikeloverzicht


Voorkom inbraak met onze tips

Tijdens een vakantie of als je gewoon thuis bent kan inbraak je overkomen. Hoe verklein je de kans op inbraak? Gebruik hiervoor onze tips.

Inbrekers zoeken vooral naar een eenvoudige prooi. Een groot deel van de oplossing is jouw huis zo oninteressant mogelijk maken. Dat doe je niet door jouw huis een armoedige uitstraling te geven, maar wel door onderstaande tips toe te passen.

Tip #1 – Uit je plannen niet op social media

Schreeuw het niet van de daken op social media dat je op vakantie gaat. Jouw volgers hebben waarschijnlijk het beste met jou voor, maar hoe zit het met de volgers van jouw ‘vrienden’? Neem hier geen risico mee en wacht tot na de vakantie met het delen van jouw vakantiegenot.

Tip #2 – Deel jouw plannen juist wel met de buren

Een beetje sociale controle kan wonderen doen. De buren letten niet op gestommel in jouw huis, tenzij ze weten dat je niet thuis hoort te zijn op dat moment. Vraag ze ook gelijk even om af en toe jouw brievenbus te legen tijdens de vakantie.

Tip #3 – Altijd de deur op slot

Ook als je maar even de deur uit gaat, moet je altijd de deur op slot doen. Op afstand kan iemand zien of jij jouw deur wel of niet op slot doet. Voorkom een poging tot inbraak. Maak er een gewoonte van om de deur op slot te draaien.

Tip #4 – Buitenverlichting schrikt af

Inbrekers werken het liefst in het donker. Een lamp met een bewegingsmelder vinden ze onwenselijk. Het is voor jezelf ook nog eens eenvoudig. Nooit meer in het donker zoeken naar het sleutelgat.

Tip #5 – Gebruik tijdschakelaars voor de verlichting

In de avonduren geen licht aan tijdens de vakantie raden wij sterk af. Eén avond geen licht in huis kan een keer gebeuren. Als het om meerdere avonden gaat valt het de alerte inbrekers op. Een inbreker kan namelijk ook gewoon een buurtbewoner zijn. Laat de lichten in ieder geval branden tot ’s avonds een uur of tien.

Tip #6 – Zorg voor goede sloten

Mensen die ooit te maken hebben gehad met een inbraak, zorgen na een inbraak vaak voor de beste sloten in ramen en de buitendeuren. Wacht niet op een inbraak met het vervangen van de sloten. Inbrekers zien met één blik op de sloten of ze beter naar een ander huis kunnen gaan, of dat ze een poging kunnen wagen. Help ze met deze beslissing door goede sloten te installeren.

Tip #7 – Beveilig eenvoudig de schuifpui

Leg een latje op de rails van de schuifpui. Zo kan de schuifpui niet ver genoeg open om inbrekers binnen te laten.

Na een inbraak voel jij je niet meer veilig in je eigen huis. Voorkom dat! Doe je voordeel met deze tips!


Deze website is gemaakt door Contaqt