Echtscheidings Mediator

Het kopen van een huis kun je beter niet te lang uitstellen. Waarom je nu toe moet slaan leggen wij graag uit. Wij geven jou 5 redenen.


Ga terug naar het artikeloverzicht


Nu een huis kopen – 5 redenen om kopen niet uit te stellen

Niemand weet hoe de huizenprijzen en de hypotheekrentes zich ontwikkelen de komende jaren. Maar kopen kun je beter niet uitstellen. Lees onze 5 redenen waarom!

Het kopen van een huis is lastiger geworden. Je kunt in vergelijking met jaren geleden minder hypotheek krijgen, omdat je de aankoopkosten niet meer mee kunt financieren. Een nog groter probleem op dit moment is de sterke stijging van de huizenprijzen. De 5 belangrijkste redenen om het kopen van een huis niet langer uit te stellen willen wij met jou delen.

Reden #1 – Huizenprijzen blijven waarschijnlijk stijgen

Economen verwachten ook in 2018 stijgende huizenprijzen. Je hoeft dus niet te wachten tot koophuizen beter betaalbaar worden. Natuurlijk is het niet uit te sluiten dat de huizenprijzen de komende jaren weer fors dalen, maar je kunt er beter maar niet vanuit gaan. Grote kans dat je dan achter het net vist.

Reden #2 – Lagere hypotheekrentes ?

Wij zeggen niet dat de hypotheekrentes niet verder kunnen dalen, maar de rek zal er wel ongeveer uit zijn. Voor 2018 worden er nog geen sterk stijgende hypotheekrentes verwacht, maar sterke verlagingen zijn ook niet meer waarschijnlijk. De hypotheekrentes zijn nu dermate laag dat het tijd is om toe te slaan op de huizenmarkt.

Reden #3 – Kopen is goedkoper dan huren

Door de extreem lage hypotheekrentes is het kopen van een huis goedkoop. Vooral huurders die geen recht hebben op een sociale huurwoning kunnen beter kopen. Over 30 jaar is een koophuis ook nog eens hypotheekvrij. De overwaarde in het huis krijg je er als bonus bij. Zelfs bij de daling van de huizenprijzen. De hypotheek wordt immers volledig afbetaald.

Reden #4 – Over 30 jaar verdubbelt de huur van huurhuizen

Jaarlijks per 1 juli worden de huren verhoogd. De omvang van de stijging is mede afhankelijk van de hoogte van de inflatie. Als je er vanuit gaat dat de huur jaarlijks met 2,5 procent stijgt, is de huur over 30 jaren ruim verdubbeld. Alleen hierom zou je al moeten kiezen voor een koophuis. De hypotheekrente kun je voor 30 jaren vastzetten. Dit geeft gedurende de volledige looptijd vaste lasten.

Reden #5 – Er is een tekort aan koophuizen

In een groot deel van Nederland zijn er meer potentiële kopers dan beschikbare koophuizen. Dit zorgt niet alleen voor hogere huizenprijzen, maar ook voor snelle doorlooptijden. Huizen worden steeds sneller verkocht. Dus wordt het lastiger om een huis te vinden.


Deze website is gemaakt door Contaqt