Echtscheidings Mediator

Je wilt jouw huis zo goed mogelijk verkopen, maar wat doe je met een iets te laag bod? Ga je akkoord of toch nog wachten op een beter bod.


Ga terug naar het artikeloverzicht


Een iets te laag bod op je huis toch accepteren

Bij het verkopen van een huis heb je al een minimale bedrag in je hoofd. Wat als je kunt verkopen, maar voor een lager bedrag?

Huizen worden weer eenvoudiger verkocht. In delen van Nederland zijn er meer potentiële kopers dan beschikbare huizen. De macht ligt week vaker bij de verkopers. Toch is het een lastige beslissing om een iets te laag bod te accepteren of af te wijzen. Het is vooral lastig als het voor de rest perfecte kopers zijn. Ze hebben geen nog te verkopen huis en financieel zit het ook wel goed. Waar moet je rekening mee houden bij het nemen van een beslissing hierover?

Hoe ligt jouw huis in de markt?

De beslissing om wel of niet op een laag bod in te gaan hangt af van de kansen op het verkopen voor een hogere prijs. Bij een huis dat al een half jaar in de verkoop staat ga je eerder akkoord met een iets te laag bod. Als je huis net in de verkoop staat, wacht je waarschijnlijk liever nog even af.

Hoe is de prijsstelling van jouw huis?

Voor een huis dat tegen een strakke vraagprijs in de verkoop is gezet, verwacht je een goed bod van de potentiële kopers. Ook maakt het uit hoe de prijsstelling is ten opzichte van concurrerende huizen. Als vergelijkbare huizen in de regio duurder zijn ben je waarschijnlijk minder snel bereid om met een laag bod akkoord te gaan.

Is het verschil te verwaarlozen?

Je laat de verkoop niet over gaan voor een bedrag van een paar duizend euro. Maar dat wil nog niet zeggen dat je akkoord moet gaan met een te laag bod. Bij het onderhandelen over de verkoopprijs moeten emoties niet de onderhandelingen beïnvloeden. Dat is ook gelijk de kracht van het verkopen van een huis via een makelaar. Het zijn vaak lastige onderhandelingen. Als makelaar kunnen wij de beste verkoopprijs uit de onderhandelingen slepen. Als de onderhandelingen toch vastlopen, kun je alsnog beslissen om het iets te lage bod te accepteren.

Door akkoord te gaan kun jij ook weer verder

Het wel of niet akkoord gaan met een bod is ook afhankelijk van jouw eigen wensen. Soms moet een huis snel verkocht worden. Stel, er komt een koper die gelijk met het bedrag over de brug kan komen. In dat geval hoeven er geen ontbindende voorwaarden in het koopcontract opgenomen worden. Soms is het verstandig om toe te happen.


Deze website is gemaakt door Contaqt