Het laatste nieuws...

Huizen zijn nog nooit zo duur geweest
De gemiddelde huizenprijzen liggen alweer boven de prijzen bij het ontstaan van de kredietcrisis in 2008. Blijven de huizenprijzen stijgen?
Welke vragen stel je voor je een huis koopt?
Voordat je een huis koopt wil je het liefst een aantal vragen beantwoord hebben. Het antwoord krijg je van de makelaar van de verkopers, maar er zijn ook een paar vragen die je jezelf kunt stellen.
Een verplichte bouwkundige keuring in het koopcontract?
Voordat je een huis via de notaris op jouw naam krijgt kan een bouwkundige keuring slim zijn. Gaat het verplicht stellen van de keuring te ver?
Huis verkopen in de zomer, of maar even wachten?
De lente is het ideale jaargetijde om je huis te verkopen. Toch zijn er ook in de zomer wel mogelijkheden om je huis aan de man te brengen.
Meer eigen geld gebruik bij kopen van een huis
Er wordt steeds meer spaargeld geïnvesteerd bij het kopen van een huis. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017 gaat het om een stijging van 16 procent. Waardoor komt dat?
Huis al maanden in de verkoop? Wat is er aan de hand?
Niet alle huizen worden binnen een paar dagen verkocht. Gemiddeld staat een huis 56 dagen in de verkoop. Waardoor kan de verkoop vertraagd worden?
Nederlanders vinden huurhuizen te duur
Mede door de lage hypotheekrente vinden Nederlanders huurhuizen in de vrije sector te duur. Is het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek de oplossing?
Wat als de huizenprijzen 10 procent zakken?
De huizenprijzen zijn hard aan het stijgen, maar een dip in de prijzen kan zo weer ontstaan. Wat zijn de gevolgen als de huizenprijzen in één jaar tijd met 10 procent zakken?
Wat is het nut van een bouwkundige keuring
Voordat je een huis koopt kun je een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Waarom is dat aan te raden en wat zijn de gevolgen als je het niet doet?
Wanneer kun je beter een huis huren?
Het huren van een huis heeft grote nadelen ten opzichte van het kopen, maar toch is het huren in sommige gevallen verstandiger. Wanneer is dat zo?
Het huis van je overleden ouders kopen
Na overlijden van ouders worden de kinderen gezamenlijk de eigenaar van de eventuele eigen woning. Hoe kan één van de erfgenamen het huis kopen?
Wordt huren in de vrije sector onbetaalbaar?
Het huren in de vrije sector is de afgelopen jaren flink duurder geworden. Waar wordt dit door veroorzaakt en kun je er niets tegen doen?

Deze website is gemaakt door Contaqt